‘Het burgerij project’ van de Rockefellers, de grondslag van het vaccinatiepaspoort

Op 9 juli 2020 heeft ‘The Commons Project’, het World Economic Forum en de Rockefeller Foundation 350 leiders uit de publieke en private sector bij elkaar geroepen om een gemeenschappelijk kader te bouwen voor een veilige heropening van de grenzen na het uitbreken van de COVID-19 pandemie. De uit 52 verschillende landen afkomstige leiders hebben de grondslag gelegd voor een digitaal vaccinatie paspoort.

Op dit moment zijn er 4 projecten uit ‘The Commons Project’ gekomen:

  1. CommonPass. Om de wereld weer in beweging te krijgen, moet men kunnen vertrouwen op de informatie over de ‘COVID-19-status’ (zoals laboratoriumresultaten en vaccinatie-status) van reizigers uit andere landen. Met CommonPass is een platform gecreëerd waar personen hun eigen COVID-19 status kunnen raadplegen en of deze voldoet aan de eisen om een bepaald land in te mogen;
  2. CommonHealth helpt mensen hun persoonlijke gezondheidsinformatie veilig en beveiligd te verzamelen, op te slaan en te delen. Het is ontwikkeld in samenwerking met UCSF, Cornell Tech en Sage Bionetworks met brede deelname vanuit alle hoeken van het ecosysteem van de gezondheidszorg. De samenwerking voor het CommonHealth project is op 5 september 2019 gestart.
  3. COVIDcheck, helpt mensen over de hele wereld hun COVID-19-risico’s in te schatten en te verminderen.
  4. CommonGEO, past geografische data toe om inzicht te krijgen in waar COVID-19-uitbraken zijn. Het wordt momenteel ingezet om de inspanningen in Oost-Afrika om adequaat te reageren op een COVID-19-uitbraak te ondersteunen.

Er zullen meer projecten zijn die als doel hebben een digitaal vaccinatie paspoort creëren Dit overzicht laat zien waar de grote oligarchen zoals de Rockefellers mee bezig zijn.

Achtergronden