Nooit.nl schrijft over Jaap van Dissel en op teletekst verschijnt dit

Vanochtend publiceerde nooit.nl een artikel over de baas van het Centrum voor Infectieziektebestrijding Jaap van Dissel. We schreven dat de heer van Dissel op de zwarte lijst van artsen staat. Dit is feitelijk juist en zorgwekkend dat onze collega journalisten hem daar niet steviger over aan de tand voelen.

Nu is vanmiddag op teletekst een bericht verschenen over dit specifieke onderwerp.

Dat de website zwarte lijst artsen verboden wordt door een rechter is ronduit malafide te noemen, omdat er sinds 2014 geen controlesysteem is op artsen met een tuchtmaatregel. Vanzelfsprekend krijgt een arts een tuchtmaatregel opgelegd wanneer hij of zij haar functie niet naar behoren uitvoert.

Dus vanaf 2014 staat een arts die een tuchtmaatregel heeft opgelegd gekregen niet meer ter controle. Dit houdt in dat de desbetreffende arts zonder enige weerstand in principe kan doen en laten wat hij of zij wil. Dit wordt in een aflevering van ‘De Monitor’ van de KRO-NCRV heel goed uitgelegd.

Oeps… Er ging iets mis, de nieuwe website van de KRO-NCRV heeft het artikel er niet meer op staan.

Gelukkig kunnen we via de ‘wayback machine’ toch lezen wat de KRO-NCRV in 2014 schreef over de zwarte lijst met artsen.

Zoals net benoemd is er een hele aflevering over de kwestie ‘zwarte lijst met artsen’. Hier een kort fragmentje uit de shockerende aflevering van de KRO-NCRV.

Algemeen