Retraction paper trekt gebruik PCR-test in twijfel

Op 29 november 2020 sprak Flavio Pasquino op zijn video-kanaal BLCKBX met biochemicus Mario Ortiz Buijsse en onderzoeksjournalist Patrick Savalle. Deze laatste zag bijna 4 weken daarvoor een tweet voorbij komen over Marion Koopmans, hoofd afdeling Viroscience op het Erasmus Medisch Centrum, en vermeende belangenverstrengeling. Toen hij vroeg of er een zogenaamde thread gemaakt kon worden door reacties te geven, werd er een 124 tweets tellende thread geplaatst over de PCR-test. Deze was zo technisch dat hij Pieter Borger, moleculair geneticus, vroeg om ernaar te kijken.

Uiteindelijk hebben 22 vooraanstaande wetenschappers meegewerkt aan een externe peer review van de paper van onder andere Marion Koopmans en Droste. De paper is door de groep wetenschappers in feite afgekeurd, aldus de geïnterviewden. Het PCR-protocol dat daarin is ontworpen om het SARS-CoV-2-virus te kunnen identificeren, blijkt niet geschikt om het virus te detecteren en er bevat volgende de onderzoekers tien ‘behoorlijk grote fouten’.

Wereldwijd zijn 70% van de PCR-testkits gebaseerd op het protocol uit de Droste-paper. Het team van Pieter Borger heeft een combinatie van moleculair-experimentele fouten en procedurele fouten geconstateerd. Het is volgens hen nog maar de vraag of de retraction paper zal worden geaccepteerd, aangezien er grote politieke belangen lijken te zijn bij het continueren van de maatregelen die de wereld in z’n greep houden. Door de geïnterviewden wordt vastgesteld dat er geen grondslag meer is voor de huidige maatregelen. Zelfs van de patiënten die met COVID-19 in het ziekenhuis kan niet klinisch worden vastgesteld dat het daadwerkelijk om COVID-19 gaat, aangezien ook dit wordt vastgesteld met diezelfde PCR-test.

Binnenland