Topvrouw van Wolters Kluwer verdiende in 2019 ruim acht miljoen euro

Wolters Kluwer produceert een groot percentage van alle lesboeken voor de Nederlandse scholieren. Zo is in een rapport van de Nederlandse mededingingsautoriteit uit 2006 te lezen dat Wolters Kluwer 100% van het deelsegment van de wiskunde-schoolboeken uitgeeft. Hieronder een screenshot uit het rapport:

Op 11 maart 2020 schreef de Limburger over Nancy McKinstry dat ze ruim acht miljoen euro heeft verdiend in het jaar 2019. De van origine Amerikaanse zakenvrouw heeft sinds dat ze vanaf 2003 bestuursvoorzitter is, Wolters Kluwer getransformeerd van een uitgeverij van voornamelijk gedrukte media naar een internationale aanbieder van digitale en online informatiediensten voor medische, juridische, financiële en accountancy onderwijsdoeleinden.

Wolters Kluwer heeft op de eigen website een artikel waarin ze kenbaar maken dat Nancy Mckinstry uitgenodigd is om plaats te nemen in de Foreign Consultant Committee (FCC). De FCC is onderdeel van de Chinese State Council Information Office, een belangrijk orgaan van de Chinese Communistische Partij.

 

Algemeen