Twijfel van een huisarts over vaccinatiedwang

Mensen kiezen er meestal voor om arts te worden omdat ze de roeping hebben andere mensen te helpen. Als zij dan worden gedwongen mensen te vaccineren met niet goed geteste vaccins, dan blijf je met veel vragen zitten als arts. Jan Vingerhoets uit Bergen op Zoom is zo’n arts. Op Linkedin plaatste hij 3 berichten over zijn twijfels, de eerste op 20 december 2020.

Hierin uit dr. Vingerhoets o.a. zijn zorgen over het beperkte aantal beschikbare gegevens over het COVID-19-vaccin. En dat je dit vaccin niet mag geven aan zwangeren en je na de vaccinatie zeker twee maanden niet zwanger mag worden. Het COVID-19-vaccin wordt gepromoot terwijl deze gegevens bij veel artsen niet bekend zijn. Bij de promotie van het vaccin worden voordelen benadrukt en de nadelen of de beperkte kennis nauwelijks genoemd. Het COVID-19-vaccin is qua werking het eerste in zijn soort, wat een risico inhoudt. Dr. Vingerhoets vindt dat mensen hier onvoldoende op worden gewezen en blijkt ook niet de enige te zijn die zich zorgen maakt. Ook in medische literatuur worden zorgen geuit, zo ook door Jaap van Dissel.

Verder vindt dr. Vingerhoets dat voordat je miljoenen mensen min of meer onder dwang laat vaccineren er meer bewijs moet zijn van het effect ervan: ” Dit gaat in tegen de democratie. De meeste dokters willen zich buiten de politiek houden. Maar nu kom je niet onder je verantwoordelijkheid uit, anders accepteren we dat ons letterlijk de mond gesnoerd wordt, dat we elkaar niet mogen omhelzen en bijeenkomen, dat er duizenden failliet gaan, de media gecensureerd wordt en nog veel meer. Dit alles gaat over veel meer dan een virus, we moeten de naïviteit van ons afschudden en onze vrijheid niet laten afnemen ” aldus dr Vingerhoets.

Coronavirus