Westerse mediabedrijven nemen dinertjes en reisjes aan van Chinese Communisten

Grote corporate mediabedrijven, inclusief CNN, The New York Times, The Washington Post en MSNBC hebben geparticipeerd in privé-dinertjes en gesponsorde reisjes met de China-United States Exchange Foundation. Dit schrijft de National Pulse op 29 december 2020.

De China-United States Exchange Foundation (CUSEF) is een door de Chinese Communistische Partij gefinancierde stichting. Aan het hoofd van de CUSEF staat Chee-hwa Tung en hij was de eerste Chief Executive van Hong Kong sinds het Verenigd Koninkrijk in 1997 de overdracht van Hong Kong afrondde. Chee-hwa Tung staat vanaf 2003 bekend als één van de leiders die de mensenrechten overtreed en handelt in strijd met de rechten en vrijheden die worden gegarandeerd door de Chinees-Britse gezamenlijke verklaring, de basiswet en het ICCPR (International Covenant on Civil and Political rights).

Het is niet de eerste keer dat Westerse journalisten en de CUSEF samenwerken. Ook lijkt het bijna geen geheim te zijn dat de CUSEF Westerse journalisten ronselt. Zo valt te lezen op de website van de CUSEF dat in 2018 er al een grote delegatie journalisten naar China zijn gegaan om te leren over de Chinese en Amerikaanse handelsoorlog.

Buitenland