Op Twitter staat een bericht van Amira Lotfy waarin ze meldt dat Open Legal advocaten, namens een aantal ondernemers en de Algemene Nederlandse Burgerbelangen Vereniging, een verzoekschrift tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor over de toepassing van de PCR-test heeft ingediend. Won Yip is de meest in het oog springende ondernemer, heeft verschillende horecazaken in Amsterdam en is uiterst kritisch op het overheidsbeleid.
“(Demissionair) minister Hugo de Jonge, OMT-leden Jaap van Dissel en Marion Koopmans worden als te horen getuigen aangemerkt. Bij een voorlopig getuigenverhoor worden getuigen, vooruitlopend op een eventuele procedure, onder ede gehoord door de rechter.”
“Door middel hiervan kunnen belanghebbenden beter beoordelen of zij voldoende bewijs hebben om naderhand een procedure aanhangig te maken. De rechter moet dit verzoek toewijzen, tenzij er een duidelijke afwijzingsgrond bestaat.”
“Afwijzingsgronden zijn: het verzoek is in strijd met de goede procesorde, de verzoeker heeft onvoldoende belang bij zijn verzoek, er is sprake van misbruik van bevoegdheid of er is sprake van een ander zwaarwichtig bezwaar. Dit zal volgens Lotfy niet snel aan de orde zijn.”
“In het verzoekschrift plaatsen Yip c.s. vraagtekens bij het coronabeleid dat (volledig) gebaseerd is op de PCR-tests. Aangevoerd wordt dat de Infection Fatality Rate (IFR) van COVID-19 gaandeweg is bijgesteld van 3,4% naar 0,23%, terwijl de werkelijke impact volgens Yip c.s. om en nabij de 0,15% ligt.” (Zie ook ons bericht over de recente publicatie van topwetenschapper Ioannidis waarin hij op 0,15% getal uitkomt.)
“Er wordt kritiek geuit op de wijziging van de PCR-testmethode door het RIVM. Detectie vond aanvankelijk plaats op basis van het testen van twee genen, maar ineens werd nog slechts met één gen getest. Deze vereenvoudiging van de test leidde tot toename van het aantal positieven. (Naast deze wijziging werd ook het aantal amplificatie cycli, de Ct waarde, gaandeweg verhoogd tot niveaus die vrijwel altijd tot positieve testuitkomsten zullen leiden.)”
“Volgens Yip c.s. blijkt uit alles dat de overheid eenvoudigweg niet in staat is geweest deze wijziging in het PCR-testbeleid deugdelijk te onderbouwen. De PCR-test is in het beste geval slechts in staat om een dood stukje RNA van een virus bij een persoon te detecteren.”
“De PCR-test sluit echter niet uit dat dit aangetroffen brokstukje RNA afkomstig is van een ander verwant virus. Yip c.s. willen de rechtbank onder meer verzoeken de overheid te bevelen het huidige PCR-testbeleid te staken, althans dit dusdanig te wijzigen dat hieruit een eerlijk beeld ontstaat. Hiermee streven zij ernaar te komen tot de situatie als vanouds, waarbij de Nederlandse burgers hun grondwettelijk verworven rechten en vrijheden terugkrijgen.”
Voor wie het verzoekschrift nog niet heeft gelezen, het is de moeite waard. Jan Hommel heeft vrijwel alle pagina’s op Twitter gezet zodat u het document zelf kunt lezen. Veel van de argumenten zijn vergelijkbaar met de argumenten die stichting Viruswaarheid ook heeft aangevoerd in haar rechtszaken tegen de overheid.